Uitleg solo artiest

Zanger/Gitarist Robert Harms is een ervaren muzikant die al in elke Nederlandse gelegenheid heeft opgetreden. Leuk om te zien is dat Robert al vroeg bezig was met het maken van muziek.

Robert zingt en speelt gitaar. Het repertoire varieert van rustige inloopmuziek tot bekende moderne en oudere nummers. Denk daarbij aan nummers van Bowie, Golden Earring, Chic, Wild Cherry, The Lau, Ed Sheeran, Leonard Cohen, George Michael, Coldplay, Prince, Lady Gaga, Red Hot Chili Peppers, Rod Stewart, Beatles, Oasis, Stones, Elvis, Guus Meeuwis, Blof, Rowen Heze enz.enz..

De muziekwereld is in een rap tempo aan het veranderen. Vroeger had je een hele band nodig maar dat is tegenwoordig niet meer noodzakelijk en raadzaam gezien de hedendaagse geluidseisen.

Hoe gaat het solo optreden in zijn werk?

In zijn eigen studio speelt Robert alle partijen in op een looper, dus ook de drums. Deze ingespeelde tracks zijn van de allerhoogste kwaliteit en omdat Robert tijdens een optreden zelf gitaar speelt is het gewoon een complete live band alleen bestaat die slechts uit 1 persoon. De looper wordt voorzien van echte drums en daarna speelt Robert alle partijen in behalve de Electrische gitaar. Daardoor onstaat er een echte band. In de onderstaande clip 1999 van Prince is duidelijk te horen dat Robert hier de backingvocals heeft ingezongen. Het is dus een echte oneman band die u hier hoort. 

De meest gemaakte fout is dat mensen denken dat het hetzelfde klinkt als iemand die met een keyboard optreedt maar niets is minder waar.  Dit klinkt wel echt goed!

De geluidsinstallaties die worden gebruikt zijn allemaal erg compact maar o zo krachtig. Het optreden zal nooit te hard zijn maar wel erg mooi. Voor iedere zaal wordt de juiste installatie meegenomen.

De show is te boeken in solo maar ook in Duo of Trio vorm. Robert komt dan samen met de mooie bassiste Angie Young en/of toetsenist Roy Romijn optreden.

U wilt graag een avondvullend programma waarbij u alle zorgen over live muziek, achtergrond muziek en eventueel een DJ uit handen geeft. Laat maar weten en alles komt goed!

Voordelen Soloartiest t.o.v. een complete band

  • Geen lange tijd nodig om apparatuur op te stellen.
  • Goedkoper dan een hele band! Niet alleen qua uitbetaling maar ook qua eten/drinken/vervoer.
  • Betere sound en zo hard of zacht als u zelf wenst.
  • Makkelijker mee te schakelen indien u verzoeknummers heeft.
  • Heeft bijna geen ruimte nodig.
  • Makkelijk te combineren met een DJ.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *