Bowie Who?

Kijk hier naar de setlist en uitleg

Rock Roll Suicide, Ziggy Stardust, five years, Suffragette City, Lets Dance, China Girl, Moonage Daydream, Lets Dance, China Girl, Space Oddity, Lazarus, etc.. Wie kent ze niet?

15 jaar lang ben ik zanger gitarist geweest van een Bowie tribute band. We hebben in die tijd overal opgetreden, van Nederland naar Engeland, naar Duitsland en zelfs Oekraine. Het waren fantastische optredens maar op een gegeven moment was het wel mooi geweest..

Het (Bowie) gevoel is gebleven en ik heb besloten een tribute aan David Bowie te brengen in de vorm van Zang, elektrische gitaar en een looper pedaal met vooraf zelf live ingespeelde drum, piano/keys en bas tracks. 

Ziggy Stardust Tribute Bowie

Maarrrr het mooiste is dat het niet alleen Bowie repertoire hoeft te zijn. Het is een gecombineerde setlist bestaand uit 50% Bowie en 50% muziek van overleden grootheden waarmee Bowie menig podium samen mee gedeeld heeft of artiesten die door Bowie geinspireerd zijn. Zie deze blog

De presentatie van de Bowie Tribute show ” Bowie Who?”  is in handen van Cary van Rheenen die ook af en toe een stukje meeblaast op zijn mond harmonica (denk aan nummers als Jean Genie). Leuke anecdotes over Bowie afgewisseld met goede stukjes muziek. Een mooie theater show die je niet mag missen. 

Pas geleden heb ik in Berlijn gespeeld in een music club en uiteraard heb ik daar een aantal Bowie nummers gespeeld want, hey, Bowie en Berlijn! De week erna liep ik langs het Parkroad muziek cafe in Den Haag waar toevallig Radio West opnames waren en ik kreeg een gitaar in mijn handen gedrukt met het vriendelijke verzoek om alsjeblieft een paar nummers van Bowie te spelen. Dat waren zulke fijne momenten dat ik hierna besloten heb om dat in deze vorm te blijven doen.

The second time we performed at the cultuurschuur it was totally sold out!

De video hieronder is een voorbeeld hoe het kan klinken. De presentatie is helaas niet gefilmd. Vanwege filmen met een mobieltje is de (geluid)kwaliteit wat minder.

Geloof me, het klinkt echt geweldig! Voor de prijs hoeft u het niet te laten!

Onderstaande video is gemaakt samen met Christiaan Gouweleeuw die helaas veel te vroeg overleden is en we missen hem nog steeds. Verder deden in deze corona tijd de volgende personen mee: Roy Romijn Piano, Jan Lievaart sologitaar UK, Shirley Jane Mercier backingvocals UK, Angie Young Bass and backing vocals.

Dus de moraal van het verhaal. is: mocht u een leuke set Bowie nummers willen horen op uw verjaardag, trouwerij, jubileum of dat aan iemand cadeau willen geven dan ben ik beschikbaar.

Wie weet wat er met Major Tom gebeurd is?