Bowie Show

Kijk hier naar de setlist en uitleg

rBowie tribute soloartiest.nl

Rock Roll Suicide, Ziggy Stardust, five years, Suffragette City, Lets Dance, China Girl, Moonage Daydream, Lets Dance, China Girl, Space Oddity, Heroes etc.. Wie kent ze niet?

15 jaar lang ben ik zanger gitarist geweest van een Bowie tribute band. We hebben in die tijd overal opgetreden, van Nederland naar Engeland, naar Duitsland en zelfs Oekraine. Het waren fantastische optredens maar op een gegeven moment was het wel mooi geweest..

Het (Bowie) gevoel is gebleven en ik heb besloten een tribute aan David Bowie te brengen in de vorm van Zang, akoestisch of elektrische gitaar en een looper pedaal met vooraf zelf live ingespeelde drum en bas tracks.

David Bowie tribute RobertZiggy Stardust Tribute Bowie

Maarrrr het mooiste is dat het niet alleen Bowie repertoire is. Het is een gecombineerde setlist bestaand uit 50% Bowie en 50% muziek van overleden grootheden waarmee Bowie menig podium samen mee gedeeld heeft of artiesten die door Bowie geinspireerd zijn. Zie deze blog. 

Wie weet wat er met Major Tom gebeurd is? 

Pas geleden heb ik in Berlijn gespeeld in een music club en uiteraard heb ik daar een aantal Bowie nummers gespeeld want, hey, Bowie en Berlijn! De week erna liep ik langs het Parkroad muziek cafe in Den Haag waar toevallig Radio West opnames waren en ik kreeg een gitaar in mijn handen gedrukt met het vriendelijke verzoek om alsjeblieft een paar nummers van Bowie te spelen. Dat waren zulke fijne momenten dat ik hierna besloten heb om dat in deze vorm te blijven doen.

Dus de moraal van het verhaal. is: mocht u een leuke set Bowie nummers willen horen op uw verjaardag, trouwerij, jubileum of dat aan iemand cadeau willen geven dan ben ik beschikbaar.

Voor de prijs hoeft u het niet te laten!

Vindt u 1 persoon iets te weinig dan kan ik mijn favoriete (Gail Ann Dorsey) Angie op bas mee vragen.  U krijgt heerlijke gouwe ouwe Bowie klassiekers voorgeschoteld die bijna niemand meer speelt met de sound van een complete band.

Geloof me, het klinkt echt geweldig!

Hieronder een helaas slecht opgenomen video waarop Moonage daydream te horen is. Met een headset klinkt het trouwens een stuk beter. 

Onderstaande video is gemaakt samen met Christiaan Gouweleeuw die helaas veel te vroeg overleden is en we missen hem nog steeds. Verder deden in deze corona tijd de volgende personen mee: Roy Romijn Piano, Jan Lievaart sologitaar UK, Shirley Jane Mercier backingvocals UK, Angie Young Bass and backing vocals.