0

Nieuwe songs januari 2021

Op veler verzoek is Liefdesliedjes weer op de setlist gezet.

Verder mag de mega hit van Danny Vera Rollercoaster niet ontbreken.

Aangezien in vaak in België speel en dat ook heeeel erg leuk vind zijn ook de grote hits van Clouseau op de setlist gekomen. In Belgie werd mij vaak gevraagd of ik Daar gaat ze kan spelen en dat kan nu.

Verdammt ich lieb dich is ook weer op de set gekomen na veler verzoek.

New songs updated, more songs from Belgian, German and Dutch artists.

 

facebooktwittergoogle plus


0

Soloartiest voordelen

Een soloartiest wordt nog wel eens laag dunkend over gedaan, een hele band is natuurlijk veel beter denken de meeste mensen. Ik moet bekennen dat bij echte knalfeesten het voor de sfeer leuker kan zijn om een hele band uit te nodigen (In dat geval kan ik www.ziggystardust.eu van harte aanbevelen) maar dat een hele band beter beter klinkt is pertinent niet waar.

Ik speel zelf in de band Ziggy Stardust Experience en wij speelden altijd met een live drummer. Deze drummer is helaas in Januari 2020 overleden maar de laatste jaren kon hij al niet mee meedoen. Gezien het feit dat hij weer terug zou komen hebben we geen drummer gezocht maar een looper gekocht waarop we de drumpartijen van de drummer hadden opgenomen. Na het overlijden van de drummer hebben we besloten voornamelijk als band gewoon met de looper te blijven optreden omdat dat gewoon erg goed klinkt en veel compacter is qua opstellen van de band.  De looper is trouwens een pedaal waarop je je verschillende sporen kan opnemen, een soort compacte studio eigenlijk die met de voeten bediend kan worden.

Deze ontwikkeling heeft bijgedragen in het soloartiest project. Ik heb op de looper alle partijen ingespeeld die normaal door een hele band ingespeeld worden. Dat betekent dus de akoestische gitaar, keys, de drums, de bas en de achtergrond zang. Ik kan daardoor solo optreden en heb het geluid van een complete top band bij me. Deze vorm van optreden geeft veel vrijheden. Ik kan ook samen met Angie op de Bas optreden of met Roy op toetsen of desnoods nog samen met een live drummer. Alles is mogelijk.

Soloartiesten die zelf de achtergrond muziek maken zijn zeer zeldzaam. De meeste spelen met een keyboard meestal van Yamaha. Dat klinkt heel kil en onnatuurlijk want er wordt dan gebruik gemaakt van z.g.n. midi bestanden. Zoek maar eens via google en luister hoe dat klinkt, dan snapt u waarom ik niet op die manier de muziek maak.

Voordelen zijn o.a.:

Geen lange tijd om op te stellen, hooguit 15 minuten, een band heeft daar meestal twee uur voor nodig.

Compacte installatie. Een band heeft normaal gesproken een flinke installatie nodig om boven het geluid van de drummer uit komen.

Weinig ruimte nodig, heeft u nog een verloren hoekje over? Dat is voldoende.

Geen riders. Een band heeft altijd allerlei eisen. De soloartiest heeft voldoende aan een stopcontact waar 220v op staat. U heeft dus geen zorgen.

Volume is volledig beheersbaar en varieert van achtergrond geluid tot snoeihard. U bepaalt het geluid!

Kosten! Niet geheel onbelangrijk, het is gewoon veel voordeliger om 1 persoon te boeken als een hele band.

Publiek! Bent u bang dat het niet gaat aanslaan op het publiek? Geloof me, ik heb nog nooit meegemaakt dat een optreden geen compleet feest werd. De muziek is voornamelijk gebaseerd op een iets hoger leeftijdsniveau. Iedereen boven de 40 kent deze muziek en zal meezingen en\of dansen.

Verder zijn en nog talloze andere voordelen van een soloartiest te bedenken maar u moet het gewoon met eigen ogen en oren aanschouwen. Het grootste compliment voor mij is dat na een optreden mensen mij altijd vragen voor een volgend feest. Dat is voor mij de kroon op mijn werk.

facebooktwittergoogle plus

0

New songs

Nieuwe songs toegevoegd aan het repertoire. Dansen is niet altijd mogelijk tijdens optredens in het Corona tijdperk. Vandaar een toevoeging van wat rustiger muziek.

I Updated the songlist with more ballads because dancing is not always allowed during the covid-19 period.

Blue Suede Shoes – Elvis

Angie – Rolling Stones

Sailling – Rod Stewart

Major Tom –  Peter Schilling

No Woman no Cry – Bob Marley

Wild is the Wind – David Bowie

Run – Snowpatrol

Power of love – Frankie goes to Hollywood

Sweet Caroline – Neil Diamond

facebooktwittergoogle plus


0

Corona Pittsburgh USA

Robert Harms from the Netherlands – A crowdfunded music festival by Julia Stelman. ( 24for24 ) luidde te titel van een live streaming optreden in Pittsburg USA. De Amerikaanse student Julia Stelman had een aantal Europese artiesten gevraagd om live te komen optreden op haar 24 uur durend festival vanwege de Corona crisis. Dit werd via Zoom opgenomen en doorgezet naar Facebook. Vele mensen hebben gekeken. Julia had na een aantal artiesten gezien te hebben een app gestuurd met het verzoek aan mij om vooral Elektrisch te spelen en niet akoestisch om het wat Rockiger te maken. Ook vroeg zij of er een eigen nummer tussen kon zitten en dat werd nummer drie. Verder heb ik Radar Love, Heroes, Passenger, Losing my religion, Human en Crazy Little thing called love gespeeld. Ik zou bijna Lets dance en Le Freak vergeten te vermelden. Het is heel bijzonder om via Zoom te streamen naar de USA en dat dan daarna weer live te kunnen zien in de Nederlandse huiskamers. De meeste artiesten hadden overigens een pre-recorded sessie opgenomen. Soloartiest Robert heeft wel live gespeeld maar daardoor werd het geluid wel wat meer gecomprimeerd dus qua sound doet het geen eer aan maar ik wilde het toch met jullie delen. Michel Peen heeft dit hele live concert opgenomen met zijn telefoon op de televisie gericht en op Youtube gezet. Veel dank aan Michel Peen dus. Ook zijn fluitje tijdens Crazy little thing called love mag niet ontbreken haha!

facebooktwittergoogle plus

0

Corona Croissant Den Haag

Dat de Corona de wereld een stuk saaier heeft gemaakt is een feit maar we moeten proberen toch een beetje vreugde in het leven aan te brengen moet Wooy-Ling van bewonerscomplex de Croissant in Den Haag hebben gedacht toen zij soloartiest Robert ging benaderen. Het werd een fantastische middag en de mensen hebben genoten van het veelzijdige repertoire. O.a. Oh Oh Den Haag, Het is een nacht, Radar Love, Can’t buy me love, I’m a believer en vele andere songs werden met veel enthousiasme ontvangen. Sommige oudere mensen gingen echt rock&rollen op Roll over Beethoven. Het is een heerlijke dag geworden met een duidelijke boodschap, we laten ons niet door Corona tegenhouden!

Op onderstaande youtube video is een deel van het optreden te zien.

facebooktwittergoogle plus