David Bowie

David Bowie en zijn invloed op de muziekwereld


Introductie


 

Akoestische David Bowie Tribute & Robbie Stardust.

 

David Bowie is helaas overleden. Daar kunnen we weinig meer aan doen maar we zijn als fans gelukkig wel achtergebleven met een enorme schat aan muzikale herinneringen. Wat heeft die man een hoop mooi werk opgeleverd..

Als klein ventje (tweede klas middelbare school) mocht ik af en toe bij de oudere zus van een vriend bij de meetings of feestjes aanwezig zijn. Dat waren altijd feestjes voorzien van wierrook, weinig licht en veel mensen met afghaanse jassen aan. Kortom de jaren 70. Het deed me niet veel die feestjes maar er was 1 belangrijke reden om erbij te willen zijn en dat was de muziek. Zij hadden twee LP’s van Bowie en die werden grijs gedraaid met een hoofdletter G. Dat waren de LP’s Hunky Dory en natuurlijk Ziggy Stardust and the spiders from mars. Ik speelde in die tijd al gitaar en ging dan natuurlijk meteen thuis de bekende nummers oefenen. My god, songs als Starman, Five Years, Ziggy Stardust en vooral mijn favoriet Rock & Roll Suicide. Ik heb ze wat gespeeld en het mooiste komt nog, ik speel ze nog steeds. Ik wordt dan ook wel gekscherend Robbie Stardust genoemd..

Rock Roll Suicide, Ziggy Stardust.

 

15 jaar lang ben ik zanger gitarist geweest van een Bowie tribute band. We hebben in die tijd overal opgetreden, van Nederland naar Engeland, naar Duitsland en zelfs Oekraine. Het waren fantastische optredens maar op een gegeven moment was het wel mooi geweest..

 

Het (Bowie) gevoel is gebleven en ik heb besloten om een tribute aan David Bowie te brengen in de vorm van Zang, gitaar en een looper pedaal met zelf vooraf ingespeelde drums, bas en keys.

Op 4 september heb ik in Berlijn heel toevallig gespeeld in een music club en uiteraard heb ik daar een aantal Bowie nummers gespeeld want, hey, Bowie en Berlijn! De week erna liep ik langs een muzikanten cafe waar toevallig Radio West opnames waren en ik kreeg een gitaar in mijn handen gedrukt met het vriendelijke verzoek om alsjeblieft een paar nummers van Bowie te spelen. Hierna heb ik besloten om dat in deze vorm te blijven doen. Dus de moraal van het verhaal. is: mocht u een uurtje Bowie nummers willen horen op uw verjaardag, trouwerij, jubileum of dat aan iemand cadeau willen geven dan ben ik beschikbaar. Prijzen vanaf 200 euro. Voor die prijs krijgt u heerlijke gouwe ouwe Bowie klassiekers en niet alleen maar de grote hits die iedereen al speelt. Vindt u 1 persoon iets te weinig dan kan ik mijn favoriete (Gail Ann Dorsey) Angie op bas mee vragen.

Jean Genie, Lets Dance, Five Years, Heroes, Lady Stardust.